Kipspies gemarineerd in kerrie

Kipspies gemarineerd in kerrie

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Marineertijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen zonder bot
  • 4 st spiezen
  • 3 cl sojasaus
  • ½ el witte wijn azijn of rijstazijn
  • ½ el honing
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl gemberpoeder
  • arachideolie

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Meng de azijn, honing, kerrie, kurkuma en gember.
  • Roer goed door en voeg de kipblokjes toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar zodat alle kipblokjes bedekt zijn met de marinade.
  • Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 1 uur weg in de koelkast.
  • Prik de kipblokjes aan de spiesen.
  • Bedruppel de spiesen met wat arachideolie.
  • Verhit een grillpan en grill de spiesen aan alle kanten.
  • Zet de warmtebron lager en gaar de spiesen nog even na

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip