Kirzestreuf

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • pakje gedroogde gist 7 g
  • 1 ei
  • ½ l melk lauwe
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 500 g kersen
  • boter
  • poedersuiker

Instructies

  • Stort de bloem in een kom en roer de gist erdoor.
  • Maak er een kuiltje in en breek het ei daarin.
  • Voeg dan, vanuit het midden roerend met een garde, bij beetjes de melk erbij en roer er tenslotte de suiker en het zout door.
  • Laat dit beslag toegedekt tot tweemaal de omvang rijzen.
  • Pit intussen de kersen met een speciaal pittertje en halveer ze.
  • Verhit een klontje boter in de koekenpan.
  • Schenk er telkens 2 dl beslag in, strooi er een handvol kersen over en bak tot de bovenkant droog is.
  • Keer de pannenkoek dan voorzichtig en bak nog even door.
  • Ga zo door tot alle beslag is verwerkt.
  • Eet de pannenkoeken met suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant