Klassieke gebonden komkommersoep
Ingrediënten
Voor het garnituur:
- ½ komkommer
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) kervelplukjes
Instructies
- de uien en de prei schoon, snipper ze zeer fijn en stoof ze in een klontje boter blond.
- Schil intussen de aardappelen en 1 1/2 komkommer (zonder pitjes) en snijd ze in stukjes (zie Tip).
- Giet de gevogeltebouillon op de gestoofde groenten en voeg er de in stukjes gesneden aardappel en komkommer aan toe.
- Sluit de pan en laat de soep in 30-40 minuten gaar sudderen.
- Roer de soep door.
- Schil de resterende halve komkommer niet, maar verwijder wel met een koffielepel
- de pitjes en snijd hem in mooie halve maantjes van 3-4 mm dik.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de komkommerstukjes snel krokant gaar.
- Breng de soep aan de kook, controleer de kruiding en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Voeg er de komkommermaantjes aan toe en werk af met de kervelplukjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als de pitjes in de komkommer wat te dik zijn, verwijder ze dan met een koffielepel vooraleer u ze aan de soep toevoegt.