Koffie anders

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 ml volle melk
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 125 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 8 kopjes espresso
  • 150 ml Baileys of coffee cream

garnering:

  • geraspte chocolade of chocoladevlokken of cacao

Instructies

  • Verwarm de melk in een steelpannetje maar laat hem net niet koken.
  • Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken.
  • Schenk de melk door een zeef en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten is.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Zet 4 glazen klaar.
  • Maak de espresso en giet in elk glas twee kopjes espresso en 30 ml baileys.
  • Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop.
  • Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken / Warme dranken