Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 80 g rozijnen 15 min. geweld in water of rum (goed laten uitlekken)
- 75 g banketbakkersroom mix
- 2 eetlepel(s) abrikozenjam
- 1 ei geklutst
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven op 225° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Bereid de banketbakkersroom volgens de instructie op de verpakking.
- Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. .
- Verdeel de uitgelekte rozijnen over de room.
- Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant strak op als een rol.
- Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm en leg de plakjes van elkaar af op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei.
- In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.
- Direct na het bakken insmeren met jam, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de banketbakkersroom door advocaat.