Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Porties: 15 koffiebroodjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 80 g rozijnen 15 min. geweld in water of rum (goed laten uitlekken)
  • 75 g banketbakkersroom mix
  • 2 eetlepel(s) abrikozenjam
  • 1 ei geklutst
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven op 225° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Bereid de banketbakkersroom volgens de instructie op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. .
  • Verdeel de uitgelekte rozijnen over de room.
  • Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant strak op als een rol.
  • Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm en leg de plakjes van elkaar af op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei.
  • In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.
  • Direct na het bakken insmeren met jam, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang de banketbakkersroom door advocaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Feestdagen etc Pasen