Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de cake:
- 350 gram patisseriebloem
- 8 gram bakpoeder
- 200 gram boter
- 250 gram suiker
- 3 eieren
- 75 gram melk
- 1 el oploskoffie
- Vanille extract
Voor het glazuur:
- 2 el water heet
- 1 el oploskoffie
- 100 gram bloemsuiker
Instructies
- Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban.
- Voeg de zachte boter toe en meng verder.
- Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe.
- Verwarm een scheutje melk en los hierin 1 el koffie op.
- Schenk dit samen met de resterende melk bij het beslag.
- Mix verder tot een luchtig beslag.
- Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake af in een voorverwarmde oven van 170° C in ca 1 uur.
- Doe altijd de prikkertest om te zien of de cake gaar is.
- Laat de cake na het bakken afkoelen.
- Meng 1 el oploskoffie met 2 el water.
- Doe er de bloemsuiker bij en roer goed door.
- Met dit glazuur kun je nu je cake bestrijken.