Kofta Kabab Kasta

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram varkensvlees
  • 2 fijngesneden groene chilipepers
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 4 eetlepels peterselie
  • 1 gemalen laurierblad
  • ½ theelepel verse basilicum
  • 7 ½ cm gemalen verse gember
  • 4 eetlepels fijngesneden piment
  • 6 eetlepels gehakte bieslook
  • 5 geperste teentjes knoflook
  • ongeveer 250 gr gezeefde groene pruimen
  • 120 gram geklaarde boter
  • ½ theelepel kruidenzout
  • 4 ½ dl yakhni
  • 120 gram komkommer
  • 1 eiwit

Instructies

  • Kook het vlees 12 minuten met een fijngesneden groene chili en de geraspte citroenschil - gebruik weinig water, zodat alles geabsorbeerd wordt.
  • Maal het vlees en maak een fijn mengsel met alle gemalen kruiden; laat een half uur intrekken.
  • Maak er dan kleine platte koekjes van.
  • Plaats in het midden 1/2 theelepel gezeefde pruim.
  • Maak de handen nat met warm water en trek de randen van de vleeskoekjes
  • over het fruit; vorm er zo balletjes mee.
  • Laat ze nog een kwartier staan.
  • Verhit de boter en bak de balletjes bruin.
  • Schraap de kookresten los van de bodem van de pan en bevochtig met 4 eetlepels yakhni.
  • Kook droog.
  • Bedek de balletjes vervolgens met yakhni en sudder met een deksel op de pan
  • tot er nog slechts een paar eetlepels vocht overblijven.
  • Zet dan het vuur hoog en roer zachtjes in de pan, zodat de balletjes langs alle
  • kanten met het kookvocht bedekt worden.
  • Serveer met gezouten, uitgelekt, gedroogde komkommer, die in dunne
  • schijfjes werd gesneden, vervolgens in licht opgeklopt eiwit werd gedoopt en
  • snel werd gesauteerd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst India