Komkommersoep met munt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 dl kruidenbouillon van tablet /in totaal 1 liter
  • 1 ei
  • ½ dl slagroom
  • 12 verse blaadjes munt
  • peper
  • limoensap
  • ½ komkommer
  • verse munt ter garnering

Instructies

  • Fruit het fijn gesnipperd sjalotje in wat boter, roer er de bloem bij en laat pruttelen.
  • Roer er bouillon door en laat die opnemen.
  • Voeg de rest van de bouillon in delen toe.
  • Klop de eierdooier met de slagroom en wat bouillon los, roer dit bij de
  • soep en laat de soep onder roeren binden, zonder hem echt aan de kook te brengen.
  • Hak de muntblaadjes fijn en roer ze bij de soep.
  • Breng de soep op smaak met een flinke draai zwarte peper en limoensap.
  • Halveer de komkommer in de lengte, schep de zaadlijsten eruit en rasp de helften grof boven de soep.
  • Serveer de soep direct, met nog wat verse munt ter garnering. 
  • Daar smaakt in vieren gesneden (kort gebakken) shoarmabroodjes bij, gevuld met een grof gehakt mengsel van olijven, peterselie en tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep