Kompelbrood

Kompelbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram Volkorenmeel
  • 200 gram Tarwebloem
  • 5 gram Droge gist of 10 gr verse gist
  • 10 gram Zout
  • 10 gram Suiker
  • 20 gram Echte boter
  • 200 gram Kompelbier bovengronds
  • 120 gram water Lauw

Instructies

  • Doe alle droge ingrediënten behalve het zout in de kitchenaid en laat de machine al eens mengen.
  • Schenk het kompelbier en het water erbij en laat de machine een vijftal minuten kneden.
  • Doe er nu het zout bij en laat de machine nog eens een 10 à 15 minuten verder kneden.
  • Haal het deeg nu uit de kom en laat het afgedekt op een warme plaats een uurtje rijzen.
  • Ik doe dit in de oven op 35°, zo ben ik er zeker van dat er geen tocht bij kan komen.
  • Na het uurtje rijzen kneed je het deeg nog eens door en vorm je het deeg tot een bal.
  • Beboter je bakblik en leg het deeg erin.
  • Laat nogmaals rijzen tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Verwarm je oven voor op 210° en bak dan het brood af in ca 35 minuten.
  • Nadat je het brood uit de oven hebt gehaald neem je een kwast en wat water en wrijf je de bovenkant in met het water.
  • Dit zorgt voor een mooie glans. Je kunt het ook insmeren met echte boter, ook zeer lekker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het brood is heerlijk, lekker mals en vol van smaak. Geniet van het brood, zeer lekker bij stoofvlees of andere gerechten waar bier in verwerkt is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood