Koolhydraatarme Chinese kipsalade

Koolhydraatarme Chinese kipsalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram witte kool gesneden
  • 200 gram Chinese kool gesneden
  • 500 gram kipfilet
  • 4 kopjes water
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl zout
  • 20 ml sojasaus met minder zout
  • ¾ komkommer
  • 4 stengels lente-ui
  • 150 gram radijsjes
  • 2 el sesamzaad
  • 1 flesje Kant-en-klare Oosterse dressing Jean Baton
  • 2 handjes peterselie verse fijngesneden

Instructies

  • Verwarm in een grote hapjespan vier kopjes water, sojasaus, knoflookpoeder en uienpoeder.
  • Roer even en voeg dan de kipfilets toe aan de pan.
  • Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de komkommer, radijsjes en lente-ui in stukjes.
  • Haal na 15-20 minuten sudderen de hapjespan van het vuur en plaats de kipfilets op een bord.
  • Trek met behulp van een vork en een mes de kipfilets uit elkaar in kleine stukjes.
  • Verdeel de Chinese kool, witte kool en de gesneden groentes over vijf borden en plaats boven op elk bordje groente een beetje gesnipperde kip.
  • Garneer met sesamzaad, peterselie en de Oosterse saladedressing. Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm