Krip

Breda en omgeving
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg wet runderpoelet in grove stukken
  • 500 g ui
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 50 g boter
  • vocht

Instructies

  • Zet het runderpoelet op met zout, specerijen en een weinig water.
  • Maak de uien schoon, snijd ze in schijfjes en voeg ze toe.
  • Breng alles samen aan de kook en laat de krip zeer lang (2-2½ uur) stoven op een zacht vuur.
  • Het vlees moet bij het stoven juist onder het vocht staan, dat door de uien enigszins gebonden wordt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Krip werd gegeten met o.a. rodekool, appelmoes of snijbonen. Soms werd het vlees aangebakken in hete boter een daarna werd pas water en de overige ingrediënten toegevoegd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant