Kronans kaka
briochekrans
Ingrediënten
- 1 pak mix voor koffiebroodjes IKEA Sweden shop
- 250 ml water
- 1 ei
- 50 g suiker
- 50 g boter in kleine stukjes
- kaneel
- 1 eetlepel(s) citroen
voor het glazuur:
- 100 g poedersuiker
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) amandelen
Instructies
- Week de gist uit het pak volgens de bereidingswijze.
- Doe de beide zakjes uit het pak in een kom.
- Voeg de gist, het water, het ei, de suiker, de boter, het kaneelpoeder en de geraspte citroenschil toe en kneed alles 5 minuten met een mixer met deeghaken.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen.
- Het deeg is dan verdubbeld in volume.
- Druk met een vuist de lucht uit het deeg en verdeel het in drie gelijke bollen.
- Dek ze af met folie en de vochtige theedoek en laat ze tien minuten liggen.
- Vet intussen de bakplaat in of bekleed hem met bakpapier.
- Rol de bollen uit tot strengen van 60 cm lang, vlecht de strengen in elkaar en vorm er een krans van.
- Leg de krans op de bakplaat en dek hem af met vershoudfolie of de vochtige theedoek en laat de krans nog een klein uurtje op een warme plaats rijzen.
- Verhit intussen de oven voor op 225 graden.
- Bak het brood in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat het brood op een rooster afkoelen.
- Roer een glazuur van de poedersuiker, het citroensap en twee eetlepels heet water en bestrijk het brood ermee.
- Strooi het amandelschaafsel over het nog natte glazuur.