Kronans kaka

briochekrans
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor koffiebroodjes IKEA Sweden shop
  • 250 ml water
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 50 g boter in kleine stukjes
  • kaneel
  • 1 eetlepel(s) citroen

voor het glazuur:

  • 100 g poedersuiker
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) amandelen

Instructies

  • Week de gist uit het pak volgens de bereidingswijze.
  • Doe de beide zakjes uit het pak in een kom.
  • Voeg de gist, het water, het ei, de suiker, de boter, het kaneelpoeder en de geraspte citroenschil toe en kneed alles 5 minuten met een mixer met deeghaken.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen.
  • Het deeg is dan verdubbeld in volume.
  • Druk met een vuist de lucht uit het deeg en verdeel het in drie gelijke bollen.
  • Dek ze af met folie en de vochtige theedoek en laat ze tien minuten liggen.
  • Vet intussen de bakplaat in of bekleed hem met bakpapier.
  • Rol de bollen uit tot strengen van 60 cm lang, vlecht de strengen in elkaar en vorm er een krans van.
  • Leg de krans op de bakplaat en dek hem af met vershoudfolie of de vochtige theedoek en laat de krans nog een klein uurtje op een warme plaats rijzen.
  • Verhit intussen de oven voor op 225 graden.
  • Bak het brood in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar.
  • Laat het brood op een rooster afkoelen.
  • Roer een glazuur van de poedersuiker, het citroensap en twee eetlepels heet water en bestrijk het brood ermee.
  • Strooi het amandelschaafsel over het nog natte glazuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Zweden