Kweeperen, rood gebakken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg suiker
  • 1 l water
  • 5 kweeperen
  • mascarpone of crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de over voor op 200° C.
  • Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen.
  • Snij 1 kweepeer in kleine stukjes, halveer de andere peren.
  • Los de suiker op in koken water, voeg de kweepeerstukjes toe en kook het geheel tot een stroop.
  • Zet de halve peren in een braadslede met 1 cm siroop, stoof dit 1 uur.
  • Temper de oven tot 160° C.
  • Stoof de peren nog 2 à 3 uur onder regelmatig bedruipen met de siroop, waarbij je de peren telkens keert.
  • Zo nodig telkens siroop toevoegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de peren met de snijkant naar boven met een geklopte slagroom ernaast.
Warme vanillesaus of vanille(room)ijs of kaneelijs passen er ook goed bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Europa