Larp gai

Pikante kipsalade
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 ml water
  • 250 g kippengehakt / veggie: quorn
  • 2 eetlepel(s) citroengras in dunne plakjes
  • 3-4 sjalotten in dunne ringen
  • 2-3 eetlepel(s) rijstpoeder geroosterde
  • 4 thaise koriander blaadjes fijngesneden
  • 10-15 muntblaadjes
  • 2-3 eetlepel(s) limoensap of citroensap
  • 1-2 eetlepel(s) vissaus / veggie: sojasaus of ½ tl zout
  • 1-2 tl thai chocolate powder gedroogde en gemalen hete chilipeper
  • ½ tl kristalsuiker

Instructies

  • Doe het water in een wok op een matig vuur en breng aan de kook.
  • Doe het kippengehakt in de wok en roer zolang tot het helemaal rul en gaar is.
  • Draai het vuur uit maar laat het het kippengehakt in de warme wok.
  • Doe de rest van de ingrediënten in volgorde van de ingrediëntenlijst erbij, roer tussen elke toevoeging enkele malen.
  • Volgorde: citroengras, sjalotten, geroosterde rijstpoeder, vissaus, kristalsuiker, gedroogde en gemalen chilipeper, thaise korianderblaadjes en de helft
  • van de muntblaadjes (de andere helft is voor te garneren)
  • Serveer heet of koud met rauwe kousenband bonen, kool en kleefrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot:

Geroosterd rijstpoeder kan men gemakkelijk maken door langkorrel jasmijnrijst droog te roosteren in een wok. Constant blijven roeren tot de rijst licht goudbruin kleurt.
Doe de rijst in een vijzel en stamp er een fijn poeder van. Geroosterd rijstpoeder in een luchtdicht potje kan men maanden bewaren, maar de smaak gaat snel achteruit.
Daarom raden wij jullie aan om niet meer te maken als men direct nodig heeft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch