Lauwe linzensalade met geroosterde paprika

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde linzen
  • 6 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 grote rode paprika in brede repen
  • 250 g knolselderij geschild en in kleine blokjes
  • ½ citroen geperst
  • 1 theelepel scherpe mosterd bijv. Dijon
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 75 g rucolasla in stukken gescherud
  • 100 g blauwaderkaas bijv. Danish blue
  • 1 grote gele paprika

Instructies

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Linzen in ruim kokend water met wat zout in 20-25 minuten beetgaar koken.
  • In kom olie mengen met knoflook, kruiden, zout en peper.
  • Op bakblik of in ovenschaal paprikarepen omscheppen met 2 eetlepels van kruidenolie.
  • Paprika's 10 cm onder hete grill schuiven en in 6-8 minuten gaarroosteren; regelmatig omscheppen.
  • Knolselderij in ruim kokend water met wat zout en 1 eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
  • In zeef laten uitlekken.
  • Linzen afgieten.
  • In kom rest van citroensap en kruidenolie met mosterd tot dressing kloppen.
  • Ui, knolselderij en linzen erdoor scheppen en even laten staan.
  • Rucola over vier borden verdelen.
  • Linzensalade in midden erop scheppen.
  • Paprikarepen erover verdelen en kaas erboven verbrokkelen.
  • Nog wat peper erboven malen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met donker volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Groenten / Kaas / Lunch