Lauwe linzensalade met geroosterde paprika
Ingrediënten
- 200 g gedroogde linzen
- 6 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel(s) gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 grote rode paprika in brede repen
- 250 g knolselderij geschild en in kleine blokjes
- ½ citroen geperst
- 1 theelepel scherpe mosterd bijv. Dijon
- 1 kleine rode ui fijngesnipperd
- 75 g rucolasla in stukken gescherud
- 100 g blauwaderkaas bijv. Danish blue
- 1 grote gele paprika
Instructies
- Ovengrill voorverwarmen.
- Linzen in ruim kokend water met wat zout in 20-25 minuten beetgaar koken.
- In kom olie mengen met knoflook, kruiden, zout en peper.
- Op bakblik of in ovenschaal paprikarepen omscheppen met 2 eetlepels van kruidenolie.
- Paprika's 10 cm onder hete grill schuiven en in 6-8 minuten gaarroosteren; regelmatig omscheppen.
- Knolselderij in ruim kokend water met wat zout en 1 eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
- In zeef laten uitlekken.
- Linzen afgieten.
- In kom rest van citroensap en kruidenolie met mosterd tot dressing kloppen.
- Ui, knolselderij en linzen erdoor scheppen en even laten staan.
- Rucola over vier borden verdelen.
- Linzensalade in midden erop scheppen.
- Paprikarepen erover verdelen en kaas erboven verbrokkelen.
- Nog wat peper erboven malen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met donker volkorenbrood.