Lauwwarme salade met lamsfilet
Ingrediënten
- 100 gram groene asperges
- versgemalen peper
- zout
- ½ kropje rode sla radicchio
- 6 kerstomaatjes
- 15 spinazieblaadjes ±
- 25 gram boter
- 2 lamsfilets á 125 gr
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 1½ eetlepel rodebessegelei
- 1 dl olijfolie
Instructies
- Snijd het harde stukje van de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm.
- Kook ze ± 5 minuten in ruim water met wat zout, spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken.
- Snijd de slablaadjes kleiner en halveer de tomaatjes.
- Vermeng alle groenten en verdeel ze over 4 borden.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ± 4 minuten aan beide kanten bruin, zodat ze van binnen rosé zijn.
- Neem de filets uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.
- Roer de azijn en de bessengelei door het bakvet en verwarm het op halfhoog vuur, zodat de aanbaksels los koken.
- Schenk de jus door een zeef en klop er met de olie en wat peper en zout een sausje van.
- Snijd de filets in plakjes, verdeel die over de groenten en lepel de dressing erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.