Lauwwarme salade met lamsfilet

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram groene asperges
  • versgemalen peper
  • zout
  • ½ kropje rode sla radicchio
  • 6 kerstomaatjes
  • 15 spinazieblaadjes ±
  • 25 gram boter
  • 2 lamsfilets á 125 gr
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • eetlepel rodebessegelei
  • 1 dl olijfolie

Instructies

  • Snijd het harde stukje van de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm.
  • Kook ze ± 5 minuten in ruim water met wat zout, spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken.
  • Snijd de slablaadjes kleiner en halveer de tomaatjes.
  • Vermeng alle groenten en verdeel ze over 4 borden.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ± 4 minuten aan beide kanten bruin, zodat ze van binnen rosé zijn.
  • Neem de filets uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.
  • Roer de azijn en de bessengelei door het bakvet en verwarm het op halfhoog vuur, zodat de aanbaksels los koken.
  • Schenk de jus door een zeef en klop er met de olie en wat peper en zout een sausje van.
  • Snijd de filets in plakjes, verdeel die over de groenten en lepel de dressing erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Salade / Vlees