Lauwwarme Thaise rijstsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram pandanrijst
  • 12 grote garnalen ongepelde
  • 250 gram maïskipfilet
  • 250 gram doperwten versgedopte
  • 8 dunne bosuitjes
  • ½ bosje radijs
  • kervel
  • bieslook of knoflookbieslook
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • boter
  • zout
  • 4 limoenen
  • olie
  • peper

Instructies

  • Kook de rijst in 8 dl water 10 minuten tot er putjes inkomen, kook hem dan op een vlamverdeler gaar en droog in 10 minuten en maak hem los.
  • Maak de gamba's schoon en trek de zwarte ader eruit.
  • Snijd de kipfilets in de lengte in 1/2 cm dikke plakken.
  • Kook de doperwten 5 minuten en laat ze uitlekken.
  • Snijd de bosuitjes in 1 cm lange stukjes en de radijsjes in vieren.
  • Knip wat kervelgroen en bieslook (of knoflookbieslook) af.
  • Verhit in een wok 25 gr bakboter en een scheutje olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin.
  • Schenk de sojasaus erover en laat karameliseren.
  • Neem de kipreepjes uit de pan en bak de garnalen heel kort in wat olie.
  • Bestrooi ze met zout (uit de molen).
  • Pers de limoentjes uit en verwarm het sap zacht.
  • Klop hier 100 gr ijskoude botervlokjes bij, zodat de saus gebonden wordt.
  • Schep alles om.
  • Serveer de salade eventueel op slabladeren en bestrooi met wat bosuigroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de salade eventueel op slabladeren en bestrooi met wat bosuigroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst / Salade
Land van herkomst Thailand