Lauwwarme Thaise rijstsalade
Ingrediënten
Instructies
- Kook de rijst in 8 dl water 10 minuten tot er putjes inkomen, kook hem dan op een vlamverdeler gaar en droog in 10 minuten en maak hem los.
- Maak de gamba's schoon en trek de zwarte ader eruit.
- Snijd de kipfilets in de lengte in 1/2 cm dikke plakken.
- Kook de doperwten 5 minuten en laat ze uitlekken.
- Snijd de bosuitjes in 1 cm lange stukjes en de radijsjes in vieren.
- Knip wat kervelgroen en bieslook (of knoflookbieslook) af.
- Verhit in een wok 25 gr bakboter en een scheutje olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin.
- Schenk de sojasaus erover en laat karameliseren.
- Neem de kipreepjes uit de pan en bak de garnalen heel kort in wat olie.
- Bestrooi ze met zout (uit de molen).
- Pers de limoentjes uit en verwarm het sap zacht.
- Klop hier 100 gr ijskoude botervlokjes bij, zodat de saus gebonden wordt.
- Schep alles om.
- Serveer de salade eventueel op slabladeren en bestrooi met wat bosuigroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de salade eventueel op slabladeren en bestrooi met wat bosuigroen.