Lauwwarme Thaise salade met garnalen en kip
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet in lange stukken
- 3 eetlepels olie
- 5 dl kippebouillon van tablet
- 4 eetlepels korianderblaadjes
- 1 rode chilipeper in heel dunne ringen en zaadjes verwijderd
- 1½ eetlepels lichte Japanse sojasaus
- ½ eetlepel limoensap
- ½ Romaanse sla in lange dunne repen
- 300 gram garnalen grote gepelde
- ½ komkommer ongeschilde / zaadjes verwijderd / in lange dunne repen
- 1 rode ui in heel dunne ringen
- 2 eetlepels basilicumblaadjes grof gesneden
- 100 gram pinda's grof gehakte
Instructies
- Bak de kip in de olie in 5-7 minuten rondom bruin.
- Breng de bouillon aan de kook en roer er 3 eetlepels korianderblaadjes, de chilipeper,
- de sojasaus en het limoensap door.
- Leg In 4 diepe borden een bedje van Romaanse sla.
- Vermeng de kip, garnalen, komkommer, rode ui, 1 eetlepel korianderblaadjes en de
- basilicum en verdeel dit over de sla.
- Strooi de pinda's erover en schenk vlak voor het serveren de gekruide bouillon over
- de salade.