Lauwwarme Thaise salade met garnalen en kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet in lange stukken
  • 3 eetlepels olie
  • 5 dl kippebouillon van tablet
  • 4 eetlepels korianderblaadjes
  • 1 rode chilipeper in heel dunne ringen en zaadjes verwijderd
  • eetlepels lichte Japanse sojasaus
  • ½ eetlepel limoensap
  • ½ Romaanse sla in lange dunne repen
  • 300 gram garnalen grote gepelde
  • ½ komkommer ongeschilde / zaadjes verwijderd / in lange dunne repen
  • 1 rode ui in heel dunne ringen
  • 2 eetlepels basilicumblaadjes grof gesneden
  • 100 gram pinda's grof gehakte

Instructies

  • Bak de kip in de olie in 5-7 minuten rondom bruin.
  • Breng de bouillon aan de kook en roer er 3 eetlepels korianderblaadjes, de chilipeper,
  • de sojasaus en het limoensap door.
  • Leg In 4 diepe borden een bedje van Romaanse sla.
  • Vermeng de kip, garnalen, komkommer, rode ui, 1 eetlepel korianderblaadjes en de
  • basilicum en verdeel dit over de sla.
  • Strooi de pinda's erover en schenk vlak voor het serveren de gekruide bouillon over
  • de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand