Leidse salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 korte stengels bleekselderij
  • 300 g Leidse kaas
  • 2 eetlepel(s) maisolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Was de stengels bleekselderij en ontdoe ze van de draden.
  • Snijd bleekselderij en kaas in smalle reepjes.
  • Maak een sausjevan olie, citroensap, zout, peper en suiker.
  • Vermeng de saus met peterselie, bleekselderij en kaas en schep het geheel dooreen.

Notities / Tips / Wijnadvies

In een Leidse salade hoort Leidse kaas thuis.
De kruidige komijnsmaak en de knapperige bleekselderij maken deze salade tof een heerlijk licht lunchgerecht.
In plaats van Leidse kaas kunt u voor deze salade ook gebruik maken van Goudse of Edammer kaas met komijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland / Noord Holland