Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram runderriblappen
  • 60 ml wijnazijn
  • 150 ml water
  • 4 laurierbladeren
  • 4 jeneverbessen
  • 4 kruidnagel
  • 2 sneetjes ontbijtkoek
  • 4 eetlepel(s) appelstroop
  • 1 eetlepel(s) basterdsuiker

Instructies

  • Alles in de licht ingevette slowcooker.
  • 7-8 uur op laag.
  • Af en toe roeren om het aanbakken van de ontbijtkoek te voorkomen.
  • Op het einde van de kooktijd het vlees met twee vorken uit elkaar halen,
  • terug in de cooker en de saus eventueel binden met wat maizena aangemaakt met kookvocht en nog een half uur op hoog doorgaren.
  • Dit stoofvlees heeft een friszoete smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met friet of gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slowcooker / Vlees
Land van herkomst Limburg