Maïsmuffins

Porties: 12
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • maïsmuffindeeg volgens het basisrecept zie hieronder
  • ½ dl melk
  • Voor de garnering:
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • melassestroop
  • Beboter de vormpjes gelijkmatig.
  • Basisrecept maïsmuffindeeg
  • 150 gram maïsmeel
  • 50 gram tarwebloem
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 75 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schep, als het deeg niet soepel genoeg is, de melk voorzichtig door het deeg.
  • Vul de vormpjes voor 3/4 met het deeg.
  • Schuif het rooster met de vormpjes onder in de oven en bak de muffins in 20-25
  • minuten lichtbruin en gaar.
  • Test of ze gaar zijn door er een breinaald in te steken; komt die er droog uit,
  • dan zijn de muffins gaar.
  • Haal de muffins uit de oven en laat ze even in hun vormpjes rusten voor ze los te schudden (dan laten ze gemakkelijker los).
  • Bestrooi de muffins met poedersuiker en serveer ze warm met melassestroop.
  • Zeef het maïsmeel met de tarwebloem, de basterdsuiker, de vanillesuiker, het bakpoeder en het zout in een kom.
  • Klop het ei los met de melk.
  • Smelt de boter, laat deze enigszins afkoelen en klop de boter dan door het losgeklopte ei.
  • Schep het meel door het ei-botermengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins