Verwarm de oven voor op 220°C.
Schep, als het deeg niet soepel genoeg is, de melk voorzichtig door het deeg.
Vul de vormpjes voor 3/4 met het deeg.
Schuif het rooster met de vormpjes onder in de oven en bak de muffins in 20-25
minuten lichtbruin en gaar.
Test of ze gaar zijn door er een breinaald in te steken; komt die er droog uit,
dan zijn de muffins gaar.
Haal de muffins uit de oven en laat ze even in hun vormpjes rusten voor ze los te schudden (dan laten ze gemakkelijker los).
Bestrooi de muffins met poedersuiker en serveer ze warm met melassestroop.
Zeef het maïsmeel met de tarwebloem, de basterdsuiker, de vanillesuiker, het bakpoeder en het zout in een kom.
Klop het ei los met de melk.
Smelt de boter, laat deze enigszins afkoelen en klop de boter dan door het losgeklopte ei.
Schep het meel door het ei-botermengsel.