Mango-kokostompouce

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,2 dl zoete witte wijn
  • 185 gram suiker
  • 1 theelepel limoenrasp
  • het sap van 1 limoen
  • 1 gespleten vanillestokje
  • 2 mango's
  • 4 eidooiers
  • 3 eetlepels maïzena
  • 5 dl hete kokosmelk
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • kokoscrème:

Instructies

  • Roer er de maïzena en dan de hete melk door en laat al roerend 5-6 minuten
  • zachtjes koken.
  • Laat afkoelen.
  • Bladerdeeg:
  • Snijd de plakjes deeg doormidden.
  • Prik de plakjes met een vork in en bestrooi ze met suiker.
  • Bak ze 10 minuten in een oven van 200°C.
  • Zet de temperatuur terug naar 165°C en bak ze nog 10-15 minuten.
  • Saus:
  • Breng 40 gr suiker met de wijn, de limoenrasp, het limoensap en het
  • vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten trekken.
  • Verwijder het vanillestokje, maar voeg het merg weer toe.
  • Laat afkoelen.
  • Afwerking:
  • Snijd de mango's in dunne plakjes.
  • Bedek een deegplakje met een laagje crème en een plakje mango.
  • Bouw zo verder en dek af met deeg.
  • Geef er de saus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak