Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Deeg :
- 150 g boter
- 150 g Suiker
- 1 Snufje zout
- Vanille extrakt
- 2 Eieren kamertemperatuur
- 160 g Bloem
- 30 g Cacaopoeder
- ½ TL Bakpoeder
- ¼ TL Natrium bicarbonaat
- Een beetje melk eventueel kamertemperatuur
- 100 g Chocolade druppels
Marshmallow crème :
- 3 Eiwitten
- 1 Snuifje zout
- 200 g Poederzuiker
- ½ TL bakpoeder
Chocolade dipsaus :
- 300 g Donkere chocolade
- 10 g kokosvet kan ook met zonnebloemolie gedaan worden.
Instructies
- Boter; suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème. eiren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa.
- De droge benodigheden en de chocolade druppels toevoegen.
- Eventueel een klein beetje melk toevoegen.
- Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg.
- Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175. Laat de cupcakes goed afkoelen.
- Meng voor de marshmallow crème het eiwit met het zout en het poedersuiker in een metalen kom.
- Ik gebruik de kom van de kitchenaid.
- Zet deze in een grotere pan met warm water en verwarm onder voortdurend roeren met de garde of mixer ( lage stand ) de massa.
- Voeg na 10 minuten het bakpoeder toe en roer nog een vijftal minuten door.
- Zet de kom in de keukenmachine en klop het eiwit tot het zeer stijf is.
- Neem een spuitzak en doe hierin de crème.
- Neem een spuitmondje met grote opening en spuit de crème op de cupcakes.
- Begin in het midden en werk naar buiten toe, omhoogwerkend tot een een mooie punthoed.
- Zet de cupcakes in de frigo en laat een uurtje rusten.
- Smelt de chocolade samen met het kokosvet of de zonnebloemolie en doe dit in een hoog glas. De opening van het glas moet groot genoeg zijn om de cupcake onderste boven erin te kunnen dippen.
- Dip de cupcakes in het glas en laat goed uitlekken.
- Zet ze op een dienblad en laat ze nog even opstijven in de frigo.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met de overige dipsaus kun je eventueel nog chocolade rotsjes van maken door er gemalen noten aan toe te voegen. Roer alles goed onder elkaar tot een stevige massa en lepel ze met een ijslepel op bakpapier. Laat opstijven in de frigo.