Masaman gai

Masamancurry met kip
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) sojaolie
  • 1 opgehoopte el masaman currypasta
  • 200 g kipfilet / veggie: tofu in 2 cm grote blokjes
  • 1-2 aardappels in 1 cm grote blokjes
  • 1 ui in ringen
  • 125 ml kokosmelk dikke
  • 1 tl zout
  • 1-2 eetlepel(s) kokos
  • 2 eetlepel(s) vissaus veggy: sojasaus
  • 4-6 eetlepel(s) pinda’s droog geroosterde gemalen
  • 250 - 500 ml kokosmelk dunne
  • palmsuiker

Instructies

  • Doe de sojaolie in een wok en draai de gasvlam klein.
  • Fruit de currypasta totdat ze begint te geuren.
  • Voeg de kipfilet, aardappelen en ui en roerbak alles 1 minuut.
  • Giet de dikke kokosmelk erbij en strooi het zout erin en roer alles nogmaals 1 min.
  • Giet de dunne kokosmelk erbij, evenals kokos(palm)suiker, geroosterde, gemalen pinda's en vissaus en draai de gasvlam op matig.
  • Roer het geheel tot alles kookt en draai de gasvlam dan klein en laat alles 10 min. sudderen.
  • Voeg de tamarindepasta toe en laat alles nog 10 à 15 min. verder sudderen, of tot de aardappels gaar zijn.
  • Serveer met gestoomde rijst, gestoomde broodjes of chapatti brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Thailand