Masaman gai
Masamancurry met kip
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) sojaolie
- 1 opgehoopte el masaman currypasta
- 200 g kipfilet / veggie: tofu in 2 cm grote blokjes
- 1-2 aardappels in 1 cm grote blokjes
- 1 ui in ringen
- 125 ml kokosmelk dikke
- 1 tl zout
- 1-2 eetlepel(s) kokos
- 2 eetlepel(s) vissaus veggy: sojasaus
- 4-6 eetlepel(s) pinda’s droog geroosterde gemalen
- 250 - 500 ml kokosmelk dunne
- palmsuiker
Instructies
- Doe de sojaolie in een wok en draai de gasvlam klein.
- Fruit de currypasta totdat ze begint te geuren.
- Voeg de kipfilet, aardappelen en ui en roerbak alles 1 minuut.
- Giet de dikke kokosmelk erbij en strooi het zout erin en roer alles nogmaals 1 min.
- Giet de dunne kokosmelk erbij, evenals kokos(palm)suiker, geroosterde, gemalen pinda's en vissaus en draai de gasvlam op matig.
- Roer het geheel tot alles kookt en draai de gasvlam dan klein en laat alles 10 min. sudderen.
- Voeg de tamarindepasta toe en laat alles nog 10 à 15 min. verder sudderen, of tot de aardappels gaar zijn.
- Serveer met gestoomde rijst, gestoomde broodjes of chapatti brood.