Mattar pilau

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 275 gram Basmatirijst
  • 75 gram boter geklaarde
  • 2 theelepel venkelzaadjes
  • 3 gedroogde rode chilipepers
  • 6 hele kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes elk 5 cm lang en in stukjes gebroken
  • 6 groene kardemoms aan de top van de peul ingesneden
  • 2 laurierblaadjes verkruimeld
  • 1 grote ui in dunne ringen gesneden
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 1 theelepel kurkuma gemalen
  • theelepel zout
  • dl water

Instructies

  • Was de rijst, laat hem een half uur in koud water weken en dan goed uitlekken.
  • Verhit de boter op half vuur en bak de venkelzaadjes bruin.
  • Voeg de chilipepertjes, kruidnagels, kaneel, kardemom en laurierblaadjes toe,
  • schep een keer om en voeg dan de uiringen toe.
  • Bak al roerend tot de uiringen lichtbruin zijn.
  • Voeg de rijst, doperwten, kurkuma en zout toe en roerbak alles tot de rijst helemaal droog is (4-5 minuten), de laatste 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg het water toe, breng het aan de kook en laat de rijst met het deksel op de pan 12-15 minuten sudderen. Til het deksel vooral niet op.
  • Neem de pan van het vuur en laat de rijst 10-15 minuten staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch