Maximale muffins

Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram pecannoten (bakje à 80 gram)
  • 1 pak mix voor muffins (300 g)
  • 3 ei
  • 125 gram boter
  • 3 eetlepel(s) abrikozenjam (pot à 370 g)
  • 4 eetlepel(s) vruchtenlimonadesiroop sinaasappel (bus à ¾ l)
  • 100 gram poedersuiker (strooibus)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Verbrokkel de noten met je handen.
  • Maak het muffinbeslag met eieren en boter.
  • Roer de jam en noten voorzichtig door het beslag.
  • Zet de 12 papieren vormpjes uit het pak op een bakplaat en schep het beslag erin.
  • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en laat ze afkoelen.
  • Maak glazuur door de vruchtensiroop door de poedersuiker te roeren.
  • Bestrijk de bovenkanten van de muffins met glazuur en strooi er sinasfeest over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins