Maximale muffins
Ingrediënten
- 50 gram pecannoten (bakje à 80 gram)
- 1 pak mix voor muffins (300 g)
- 3 ei
- 125 gram boter
- 3 eetlepel(s) abrikozenjam (pot à 370 g)
- 4 eetlepel(s) vruchtenlimonadesiroop sinaasappel (bus à ¾ l)
- 100 gram poedersuiker (strooibus)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.
- Verbrokkel de noten met je handen.
- Maak het muffinbeslag met eieren en boter.
- Roer de jam en noten voorzichtig door het beslag.
- Zet de 12 papieren vormpjes uit het pak op een bakplaat en schep het beslag erin.
- Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en laat ze afkoelen.
- Maak glazuur door de vruchtensiroop door de poedersuiker te roeren.
- Bestrijk de bovenkanten van de muffins met glazuur en strooi er sinasfeest over.