Mediteraanse filets met kruidige penne en tomatensalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bolletje mozzarella
  • 600 g pomodori tomaten
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • zout
  • peper
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 4 VALESS Mediteraan
  • 15 g gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepv

Instructies

  • Zet heet water op en kook de penne volgens gebruiksaanwijzing.
  • Snij de olijven in plakjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snij de mozzarella in stukjes.
  • 2.Was de tomaten en snij in plakjes.
  • Roer een dressing van 3 eetlepels olie, azijn, zout en peper.
  • Meng de dressing door de tomaten en garneer met de mozzarellastukjes.
  • Knip de basilicumblaadjes erboven in reepjes.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en verhit hierin de knoflook op zacht vuur.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de filets in 5 minuten bruin.
  • Schep de penne door de knoflookolie en voeg de olijven en kruiden toe.
  • Serveer de penne met de filets en de tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vleesvervangers
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch