Mediterraan rundvlees

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 750 g riblappen in flinke dobbelstenen
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 dl droge witte wijn
  • peper zout
  • 1 zak C1000 Vers Aardappeltjes à 450 g geschild en vastkokend
  • 1 courgette in plakken

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
  • Bak de ui en de knoflook 5 minuten mee.
  • Schenk de wijn en ½ dl heet water erbij en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Laat het vlees 1¼ uur zachtjes stoven.
  • Voeg wanneer er teveel vocht verdampt nog wat heet water toe.
  • Voeg de aardappelen toe en stoof ze 20 minuten mee.
  • Schep de courgette erdoor en stoof nog 15 minuten totdat het vlees en de groenten gaar zijn.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer het gerecht met witte rijst en een salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Canaletto Montepulciano d’Abruzzo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Mediterraan