Mediterraan rundvlees
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 750 g riblappen in flinke dobbelstenen
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 dl droge witte wijn
- peper zout
- 1 zak C1000 Vers Aardappeltjes à 450 g geschild en vastkokend
- 1 courgette in plakken
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
- Bak de ui en de knoflook 5 minuten mee.
- Schenk de wijn en ½ dl heet water erbij en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Laat het vlees 1¼ uur zachtjes stoven.
- Voeg wanneer er teveel vocht verdampt nog wat heet water toe.
- Voeg de aardappelen toe en stoof ze 20 minuten mee.
- Schep de courgette erdoor en stoof nog 15 minuten totdat het vlees en de groenten gaar zijn.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer het gerecht met witte rijst en een salade.