Mediterraanse huzarensalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 300 gram tonijnmoten verse
  • peper
  • zout
  • 4 tomaten gepelde en ontpitte
  • 150 gram groene boontjes gekookte fijne
  • 300 gram aardappels koude gekookte
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel ui gehakte
  • 1 dl olie
  • ½ dl azijn
  • 1 blikje Ansjovis filets
  • 1 bakje veldsla schoongemaakte

Instructies

  • Kook 1 ei 10 minuten in kokend water.
  • Pocheer de tonijnmoten in een bodempje licht gezouten water gaar en laat ze daarna afkoelen.
  • Snijd 2 tomaten en de boontjes in dobbelsteentjes van gelijke grootte.
  • Prak de aardappelen met een vork fijn.
  • Mix voor de dressing in een beker het tweede ei met de mosterd en de gehakte ui en voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de tonijnmoten in kleine stukjes en vermeng die met de aardappelen, de boontjes, de tomaten, 2 eetlepels dressing en de in stukjes gesneden ansjovis.
  • Snijd de overige 2 tomaten in plakjes en prak het hardgekookte ei fijn.
  • Schik de veldsla in een stervorm op 4 borden.
  • Vorm van de puree 4 cilinders en schik die op de sla.
  • Leg op elke cilinder een olijf en garneer met de tomaatschijfjes.
  • Strooi er tenslotte nog wat hardgekookt ei over.
  • Serveer er de resterende dressing apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Mediterraan