Mediterrane aardappel-courgetteschotel met Quorn

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gram Quornstukjes
  • 500 gram ongeschilde vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 4 eetlepel(s) olie
  • ½ eetlepel(s) chilipoeder
  • 3 eetlepel(s) fijngehakte verse Provençaalse kruiden
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 1 rode ui in dunne partjes
  • 12 kerstomaatjes
  • Grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in stukken van 3-4 cm.
  • Snijd de courgette in plakken van ± 2 1/2 cm dik.
  • Roer in een kom de olie, het chilipoeder, de kruiden en de knoflook door elkaar en schep de aardappelstukken, de courgette, de ui, de tomaten en de Quornstukjes erdoor.
  • Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal en bak het gerecht in de oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar.
  • Strooi er naar smaak zout en peper over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch