Mengpot

stoofpot van kool, uien en wortelen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg savooiekool
  • kg aardappels
  • 75 g gort
  • 2-3 ui
  • ½ liter water
  • zout
  • 40 g boter
  • 2 winterpenen

Instructies

  • De gewassen gort moet eerst 24 uur geweekt zijn in weinig water!
  • Kool fijnsnijden, ook de dikke nerven gebruiken.
  • Aardappelen flink afborstelen en in blokjes of partjes snijden.
  • Uien schoonmaken, snipperen en in de boter lichtbruin fruiten.
  • Gort ± 20 minuten voorkoken in weekwater plus zo veel water, totdat men ongeveer een halve liter heeft.
  • Kool en wortelen toevoegen en alles te samen gaar koken, zo nodig nog wat water bijgieten.
  • Voor het opdienen uien en geraspte peen toevoegen en de massa met een houten lepel door elkaar roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stoofpot
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch