Merka met sperziebonen

Merka met sperziebonen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg vlees
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 650 g sperzieboontjes
  • 4 teentjes knoflook
  • paar aardappels
  • koriander
  • olijven
  • ¼ ingemaakte citroen
  • 1 thl peper
  • 1 thl gemberpoeder
  • paar draadjes safraan fijngemaakt
  • klein beetje kurkuma
  • ¼ thl kaneelpoeder
  • olijfolie

Instructies

  • Bak het vlees met de ui,2 teentjes knoflook,f ijngesneden koriander en de rest van de kruiden laat het vlees op een laag vuurtje bakken tot dat het een mooi kleurtje heeft, blus af met water en laat het 1½ tot 2uurtjes koken.
  • Doe op het laatst nog de olijven en stukjes in gemaakte citroen erbij.
  • Kook de sprezieboontjes in een pan met water en zout beetgaar giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Doe wat olie in een pan en bak daar 2 teentjes knoflook en de sperzieboontjes in doe er nog zout en peper naar smaak bij.
  • Schil de aardappels en kook ze in een pan met water en zout.
  • Doe de lmerka in een bord met de sperzieboontjes en aardappel erover en strooi nog wat peper over de aardappels..

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Marokko