Met tapenade gevulde lamsbout

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 80 gram olijven
  • 80 gram olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 2 dl olijfolie
  • 4 ansjovis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 lamsbout zonder bot van ± 700 gr
  • zout peper

Instructies

  • Pel de knoflook.
  • Was de peterselie.
  • Hak de olijven, de knoflook, de peterselie en de kappertjes en pureer ze met de pesto in een keukenmachine fijn.
  • Voeg, terwijl de keukenmachine zachtjes draait, in een dunne straal 1 dl olijfolie toe.
  • Voeg de ansjovisfilets en het citroensap toe en draai het geheel tot een smeuïge massa.
  • Snijd de lamsbout open, vul hem met de olijventapenade en bind hem dicht.
  • Bestrijk de lamsbout met olijfolie en bestrooi hem met zout en peper.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan, braad de lamsbout op hoog vuur lichtbruin en laat hem afgedekt op laag vuur in ± 70 minuten gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees