Mexicaanse espressoschotel
Equipment
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 500 g rundergehakt
- ½ l tomatenblokjes blik
- 200 ml espressokoffie of extra sterke koffie
- 250 ml vleesbouillon van tablet
- versgemalen peper
- 1 eetlepel(s) chilipoeder
- 1 l rode bonen blik / kidneybonen
Instructies
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
- Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de paprika's en het gehakt toe en bak het vlees rul.
- Schep de tomatenblokjes, espressokoffie, bouillon, peper en chilipoeder erdoor en verwarm alles goed.
- Giet de bonen af en laat goed uitlekken.
- Schep ze door het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een komkommersalade met tomaten.
Wijnadvies:
Hier geen dure wijn, maar een lekkere, volle dorstlesser, het liefst uit het Amerikaanse continent.