Mexicaanse espressoschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • ½ l tomatenblokjes blik
  • 200 ml espressokoffie of extra sterke koffie
  • 250 ml vleesbouillon van tablet
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel(s) chilipoeder
  • 1 l rode bonen blik / kidneybonen

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
  • Fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de paprika's en het gehakt toe en bak het vlees rul.
  • Schep de tomatenblokjes, espressokoffie, bouillon, peper en chilipoeder erdoor en verwarm alles goed.
  • Giet de bonen af en laat goed uitlekken.
  • Schep ze door het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een komkommersalade met tomaten.
Wijnadvies:
Hier geen dure wijn, maar een lekkere, volle dorstlesser, het liefst uit het Amerikaanse continent.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Mexico