Mexicaanse kaaskoekjes

Porties: 80 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookzout
  • ½ tl paprikapoeder
  • 200 gr boter
  • 1 ei
  • 200 gr cheddar

Instructies

  • Zeef bloem, chilipoeder, knoflookzout en paprikapoeder in een kom.
  • Meng de brokjes boter door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Voeg losgeklopt ei en de geraspte kaas toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg.
  • Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een bal. Leg het in folie 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (hetelucht 190°C).
  • Vet twee bakplaten licht in met gesmolten boter.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 3 mm dik. Steek hier sterretjes van 6 cm uit.
  • Leg ze met tussenruimte op de bakplaten.
  • Bak ze in 12 minuten goudbruin.
  • Laat ze 2 minuten afkoelen op de bakplaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Koek
Land van herkomst Mexico