Mexicaanse ontbijteitjes

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram baconreepjes
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 2 blikken kidneybonen à 400 gram, uitgelekt
  • 1 zakje tacomix Casa Fiesta
  • peper & zout
  • 8 eieren
  • 2 eetlepel(s) verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon met de sjalotjes 5 minuten.
  • Voeg de kidneybonen, de tacomix en peper en zout naar smaak toe en verwarm alles onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten op een laag vuur.
  • Verdeel de kidneybonen over de ovenschaaltjes en maak een kuiltje in het midden.
  • Breek boven elk kuiltje een ei.
  • Zet de schaaltjes in een voorwarmde oven en bak de eieren in ca. 15 minuten tot de gewenste gaarheid.
  • Bestrooi de ontbijteitjes met verse peterselie en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Ontbijt
Land van herkomst Mexico