Mexicano's

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bladerdeeg
  • 1 ei
  • 150 gram salami (in plakjes van 1/2 cm dik gesneden)
  • ¼ komkommer
  • 2 takjes peterselie
  • 4 eetlepel(s) tomatensaus (Tomato Frito)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. 
  • Strooi wat bloem op het aanrecht. 
  • Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. 
  • Klop in een kommetje het ei met een vork los met 1 eetlepel water.
  • Snij de salami in kleine blokjes en doe die in een kom. 
  • Was de komkommer, verwijder het zaad en snij de komkommer in kleine blokjes. 
  • Doe de komkommer bij de salami. Knip de peterselie erboven. 
  • Schep de tomatensaus erdoor. 
  • Op elk plakje deeg schep je 1 eetlepel groen-gespikkelde vulling.
  • Smeer op de rand van zo'n plakje wat losgeklopt ei. 
  • Vouw de plakjes dubbel. 
  • Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (zo krijg je mooie kartelrandjes). 
  • Over de bovenkant een beetje ei.
  • Bakpapier op de bakplaat, Mexicano's erop en bakken maar. 
  • Midden in de oven zijn ze na 20 minuten mooi goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Mexico