Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 350 gram mihoen
- 350 gram runderlappen
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 1 theelepel suiker
- 6 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) maïzena
- 0,5 theelepel zout
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
- Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes.
- Maak de tomaat schoon snij deze in stukjes.
- Kook de mihoen in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar.
- Laat de mihoen in een zeef goed uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en roerbak hierin de mihoen lichtbruin.
- Schep de mihoen uit de pan en houd het apart.
- Meng in een kommetje de ketjap met de maïzena en de suiker.
- Doe de reepjes vlees in een kom en schep er de helft van het ketjapmengsel door.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin het vlees snel rondom bruin.
- Schep het vlees uit de pan en houd het apart.
- In de overgebleven olie fruit de ui en de paprika aan.
- Voeg de rest van het ketjapmengsel toe en laat dit onder voortdurend omscheppen aan de kook komen en binden.
- Laat de saus even zachtjes koken.
- Schep er het vlees en de partjes tomaat door. Smoor het vlees gaar.
- Schep er tot slot de mihoen door.