Mixed grill

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 lamskoteletjes
  • 4 merguez
  • 4 kleine worstjes 2
  • 250 gram varkenslever in blokjes van 2 x 2 cm
  • 4 dikke plakken ham.

Voor de kruidenmarinade:

  • 6 el olijfolie
  • 6 verkruimelde blaadjes salie
  • 2 verkruimelde jeneverbessen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el fijngehakte groene peper.

Voor de honingmarinade:

  • 2 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker.

Voor de groenten:

  • 4 gehalveerde tomaten
  • 4 lente-uitjes
  • zout

Instructies

  • Vermeng de ingrediënten voor de marinades.
  • Snijd van het vlees eventuele vetrandjes tot op het vlees in.
  • Leg de koteletjes, merguez, worstjes, lever en de groenten in de kruidenmarinade en laat die ca 10 minuten intrekken.
  • Steek de leverblokjes aan spiesen.
  • Wrijf de ham vlak voor het roosteren met de honingmarinade in.
  • Rooster alles, afhankelijk van de vleessoort, 8-15 minuten.
  • Rooster de tomaat ca 8 minuten en de lente-ui ca 5 minuten.
  • Bestrooi het vlees en de groenten voor het serveren met zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vlees