Mixed grill
Ingrediënten
- 4 lamskoteletjes
- 4 merguez
- 4 kleine worstjes 2
- 250 gram varkenslever in blokjes van 2 x 2 cm
- 4 dikke plakken ham.
Voor de kruidenmarinade:
- 6 el olijfolie
- 6 verkruimelde blaadjes salie
- 2 verkruimelde jeneverbessen
- 1 takje rozemarijn
- 1 el fijngehakte groene peper.
Voor de honingmarinade:
- 2 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el bruine basterdsuiker.
Voor de groenten:
- 4 gehalveerde tomaten
- 4 lente-uitjes
- zout
Instructies
- Vermeng de ingrediënten voor de marinades.
- Snijd van het vlees eventuele vetrandjes tot op het vlees in.
- Leg de koteletjes, merguez, worstjes, lever en de groenten in de kruidenmarinade en laat die ca 10 minuten intrekken.
- Steek de leverblokjes aan spiesen.
- Wrijf de ham vlak voor het roosteren met de honingmarinade in.
- Rooster alles, afhankelijk van de vleessoort, 8-15 minuten.
- Rooster de tomaat ca 8 minuten en de lente-ui ca 5 minuten.
- Bestrooi het vlees en de groenten voor het serveren met zout.