Moghlai kip met amandelen en rozijnen
Ingrediënten
- 1 kip van 1.6 kg, vel verwijderd en in porties verdeeld
- 1 theelepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olie
- 50 gram boter
- 7 kardemoms
- 8 hele kruidnagels
- 5 cm kaneel
- 2 laurierbladen
- 25 gram amandelen geblancheerde in schilfers
- 2½ eetlepel sultanarozijnen
- ¼ liter volle yoghurt
- 1 theelepel komijnzaadjes
- ½ theelepel cayennepeper
Instructies
- Bestrooi de stukken kip met peper en zout en wrijf dit goed in.
- Draai ze om, bestrooi ze opnieuw en wrijf weer in de kip.
- Verhit de olie en de boter in een grote braadpan.
- Doe er de kardemom, kruidnagel, kaneel en laurierbladen bij en zoveel stukken kip als in één laag in de pan kunnen.
- Bruin de stukken kip aan alle kanten en doe ze dan in een ovenschotel met deksel.
- Handel zo voor alle stukken kip.
- Doe de amandelen in de resterende olie in de braadpan en roer ze één of twee keer door.
- Doe er dan de rozijnen bij en roer één keer.
- Giet dan alles over de stukken kip in de ovenschotel.
- Zet de oven aan op 180°C.
- Doe de yoghurt in een kom, voeg er de komijn, cayennepeper,½ theelepel zout en wat versgemalen zwarte peper bij, klop het luchtig op, giet het over de kip en meng alles goed.
- Doe het deksel op de pan en zet hem in de oven.
- Bak 20 minuten, draai de kipstukken om en besprenkel ze met de saus.
- Doe het deksel op de pan en bak nog 25 minuten, tot de kip gaar is.
- Leg de kip op een dienschotel.
- Haal het vet uit de saus.
- Laat de resterende saus inkoken.
- Giet deze dikke saus over de stukken kip.
- Noot: de kardemoms kaneel etc... zijn niet om op te eten!
- Dit gerecht smaakt goed met rijst en spinazie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: de kardemoms kaneel etc... zijn niet om op te eten!
Dit gerecht smaakt goed met rijst en spinazie.
Dit gerecht smaakt goed met rijst en spinazie.