Motanjen Khoreshe
Perzische vleesballetjes met vruchten
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 2 gesnipperde ui
- ¼ theelepel zout
- peper
- 4 eetlepels olie
- ½ liter runderbouillon
- ¼ kop erwten een nacht geweekt en daarna uitgelekt
- ½ kop amandelen
- ½ kop pistachenoten
- 125 gram gedroogde gehakte abrikozen
- 125 gram gedroogde gehakte pruimen
Instructies
- Hak de amandelen en de pistaches niet te fijn.
- Doe het gehakt, de ui, zout en peper in een kom.
- Meng alles goed door elkaar en vorm van het mengsel balletjes.
- Bak die in 2 eetlepels olie mooi bruin.
- Doe de bouillon met de geweekte spliterwten erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het afgedekt 40 minuten sudderen.
- Verhit intussen nog 2 lepels olie in een koekenpan en bak de noten en de gedroogde vruchten lichtbruin.
- Doe ze daarna bij de vleesballetjes en laat zonder deksel nog 40 minuten koken.
- Breng het gerecht over op een voorverwarmde schaal en dien het op met rijst of gierst.