Murgh Aur Palak

Kip met spinazie
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilet
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 middelgrote uien fijngehakte
  • cm gemberwortel versgeraspte
  • 3 teentjes knoflook fijngehakte
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel venkelzaad gemalen
  • 1 theelepel koriander gemalen
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel zout
  • 1 dl water
  • 1 volle eetlepel ghee of boter
  • 2 teentjes knoflook fijngehakte
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel venkelzaad
  • rode chilipepers grofgeraspte gedroogde
  • 450 gram spinazie gewassen en steeltjes verwijderd
  • 4 eetlepels yoghurt
  • ½ eetlepel garam masala

Instructies

  • Schroei 450 gr kipfilet in 1 eetlepel plantaardige olie dicht (mosterdolie past het best in de Indiase keuken).
  • Voeg 2 middelgrote fijngehakte uien, 2½ cm versgeraspte gemberwortel en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak die 2-3 minuten mee.
  • Maak een mengsel van 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen venkelzaad, 1 theelepel gemalen koriander en ½ theelepel chilipoeder, vermengd met 3 eetlepels water en bak dit 2-3 minuten mee.
  • Voeg 1 theelepel zout en 1 dl water toe en laat het geheel 15 minuten sudderen.
  • Doe in een andere pan 1 volle eetlepel ghee of boter, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 6-8 kerriebladeren, ½ theelepel komijnzaad, ½ theelepel venkelzaad, 1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers en 450 gr gewassen spinazie (steeltjes verwijderd) en roerbak dit 3-4 minuten/
  • Voeg het dan bij het kipmengsel en laat het geheel 10 minuten sudderen.
  • Voeg tenslotte 4 eetlepels yoghurt en ½ eetlepel garam masala toe, warm alles goed door en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Land van herkomst India