Murgh Aur Palak
Kip met spinazie
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 middelgrote uien fijngehakte
- 2½ cm gemberwortel versgeraspte
- 3 teentjes knoflook fijngehakte
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel venkelzaad gemalen
- 1 theelepel koriander gemalen
- ½ theelepel chilipoeder
- 3 eetlepels water
- 1 theelepel zout
- 1 dl water
- 1 volle eetlepel ghee of boter
- 2 teentjes knoflook fijngehakte
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel venkelzaad
- 1½ rode chilipepers grofgeraspte gedroogde
- 450 gram spinazie gewassen en steeltjes verwijderd
- 4 eetlepels yoghurt
- ½ eetlepel garam masala
Instructies
- Schroei 450 gr kipfilet in 1 eetlepel plantaardige olie dicht (mosterdolie past het best in de Indiase keuken).
- Voeg 2 middelgrote fijngehakte uien, 2½ cm versgeraspte gemberwortel en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak die 2-3 minuten mee.
- Maak een mengsel van 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen venkelzaad, 1 theelepel gemalen koriander en ½ theelepel chilipoeder, vermengd met 3 eetlepels water en bak dit 2-3 minuten mee.
- Voeg 1 theelepel zout en 1 dl water toe en laat het geheel 15 minuten sudderen.
- Doe in een andere pan 1 volle eetlepel ghee of boter, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 6-8 kerriebladeren, ½ theelepel komijnzaad, ½ theelepel venkelzaad, 1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers en 450 gr gewassen spinazie (steeltjes verwijderd) en roerbak dit 3-4 minuten/
- Voeg het dan bij het kipmengsel en laat het geheel 10 minuten sudderen.
- Voeg tenslotte 4 eetlepels yoghurt en ½ eetlepel garam masala toe, warm alles goed door en serveer direct.