Murgh shorwa

Afghaanse kippensoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 500 gram kip
  • 1 ui
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 rode peper
  • 11/2 theelepel peper
  • 2 theelepels koriander
  • 500 gram gemengde diepvriesgroenten
  • 150-200 gram eiernoedels

Instructies

  • Doe het water, de kippenborstfilets, de ui, de knoflook, 1 de jalepeñopeper en de zwarte peper in een soeppan, sluit de pan, breng het geheel aan de kook en laat het 25-30 minuten zachtjes koken tot de ui glazig en de kip gaar is.
  • Neem het vlees dan uit de pan en snijd het in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes kip terug in de pan en voeg er de gemalen koriander en de diepvriesgroenten bij.
  • Voeg na 5 minuten de eiernoedels toe en laat de soep op middelhoog vuur verder koken tot de noedels zacht zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er brood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Afganistan