Murghi aur palak 2

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kippenbouten en filet zonder vel
  • 4 eetlepels olie
  • 2 middelgrote uien gesnipperde
  • 1 blokjes gemberwortel van 2½ X 2½ cm gepeld en geraspt
  • tenen knoflook gepeld en geperst
  • theelepel zout
  • 0,9 dl water warm
  • 1 volle eetlepel geklaarde boter
  • 2 tenen knoflook gepeld en gesnipperd
  • 7 kerrieblaadjes
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • gedroogde rode chilipepers grof gehakt
  • 450 gram spinazie grof gesneden verse
  • 4 eetlepels Bulgaarse yoghurt
  • ½ theelepel garam masala

Roer de volgende ingrediënten toteen papje:

  • 1 theelepel kurkuma gemalen
  • 1 theelepel venkel gemalen
  • 1 theelepel koriander gemalen
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 3 eetlepels water

Instructies

  • Scheid van elke kippenbout de poot van de dij en snijd de kipfilet in de lengte door.
  • Verhit de olie op half vuur en fruit er de ui, gember en knoflook in tot de ui goudbruin is (6-8 minuten).
  • Zet het vuur laag, voeg het kruidenpapje toe en verwarm het geheel al roerend 4-5 minuten.
  • Spoel de kom om met 2 eetlepels water, doe dit vocht bij het kruidenmengsel en roerbak alles nog 2-3 minuten.
  • Voeg de kip toe, zet het vuur vrij hoog en bak de stukken kip al omscheppend tot ze kleur krijgen (3-4 minuten).
  • Voeg het water en 1 theelepel zout toe, breng het aan de kook en laat het met het deksel op de pan nog een kwartier sudderen;schep in deze tijd een of twee keer om.
  • Verhit in een andere pan op half vuur de boter, voeg de knoflook, kerrieblaadjes, komijn, venkel en rode chilipepers toe en roer flink.
  • Was de spinazie goed en haal de harde steeltjes eruit.
  • Doe de spinazie en het restant zout in de pan, schep om en bak 5-6 minuten.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het met het deksel op de pan 20 minuten sudderen.
  • Schep af en toe om.
  • Roer de garam masala door de yoghurt, klop het tot een glad mengsel en voeg dit al roerend aan het mengsel van kip en spinazie toe.
  • Laat zonder deksel op half vuur 6-8 minuten koken en schep vaak om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India