Musaka s kartofi
moussaka met aardappelen
Ingrediënten
- 500 g aardappels vastkokende
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g uien
- 400 g roma tomaten gepelde zonder pit
- 1 dl witte wijn
- peper
- zout
- 2 eetlepels bonenkruid
- 1 volle eetlepel komijnzaad
- droog wittebroodkruim van pitabroodje
- 1 ei
- ⅛ liter Bulgaarse yoghurt of Griekse yoghurt
- 50 g kasjkaval geraspte of Leerdammer
- paprikapoeder
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
- Kook ze in ruim water net gaar, giet ze af en laat ze uitdampen.
- Verhit de olie matig in een koekenpan en bak de in ringen gesneden uien onder deksel zachtjes glazig.
- Doe de in stukken gesneden tomaten en de wijn erbij, laat zachtjes tot een gebonden saus inkoken en breng de saus flink op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de ovenschaal met broodkruim.
- Leg plakken aardappel op de bodem, leg daar een laag uimengsel op, bestrooi met bonenkruid en komijn en leg er dan weer een laag aardappel en uimengsel met kruiderij op.
- Klop de yoghurt los met het ei en verdeel dit over de bovenkant.
- Meng de kaas met 2 eetlepels broodkruim en wat paprikapoeder en strooi dit bovenop de schotel.
- Bak het gerecht 30 minuten op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een krop sla, aangemaakt met een vinaigrette van notenolie en frambozenazijn en drink er een glas Pinot Blanc bij.