Nam prik gaeng kieow wan

Groene currypasta
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ eetlepel(s) komijnzaad op een laag vuur DROOG geroosterd
  • ½ eetlepel(s) korianderzaad op een laag vuur DROOG geroosterd
  • 1 eetlepel(s) citroengras snij eerst 1 cm vanaf de wortelaanzet eraf en gooi dit weg (sprieten kan men gebruiken als satéstokjes)
  • 1 eetlepel(s) laoswortel geschild en gehakt
  • 1 eetlepel(s) kaffir-limoenschil, geraspt
  • 2 tl korianderwortel gewassen en gehakt
  • 2 eetlepel(s) sjalotjes gepeld en gehakt
  • 6 teentjes knoflook gepeld en gehakt
  • 2 cm geelwortel kurkuma, gehakt
  • 6-8 cm ginza of gembergeschild en gehakt
  • 5 blaadjes basilicum zoete
  • 1-2 rode chilipepers medium
  • 10-15 groene chilipepers medium
  • 1 tl zout
  • 1 tl kapi thaise garnalenpasta

Instructies

  • Sommige Thaise families gebruiken maar 8 ingrediënten in hun groene currypasta.
  • Mijn familie gebruikt 15 ingrediënten en ik gebruik dan ook mijn familie-recept in mijn lessen.
  • Doe alle ingrediënten in een vijzel en stamp ze met de stamper fijn.
  • Het is niet nodig om alles tot een zalfachtige substantie te stampen.
  • Men mag gerust de ingrediënten nog van elkaar kunnen onderscheiden.
  • "Noot: Wanneer men het aantal groene met de rode chilipepers verwisseld
  • heeft men de 'rode currypasta - nam prik gaeng phed deng'.
  • Zijn uw deze versies te 'heet' neem dan de grote in plaats van de medium chilipepers.
  • Onthoud; hoe kleiner hoe heter, hoe groter deste milder de chilipepers zijn."
  • Deze hoeveelheid currypasta is ruim voldoende voor een gerecht voor 4 personen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Men kan deze currypasta 1 week bewaren in de koelkast of 3-12 maanden in de diepvries.
Vries de currypasta in in een ijsblokjesvorm, handig in gebruik.
Koopt u de currypasta kant en klaar in de winkel dan is deze 1 jaar houdbaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Thailand