Nasi goeriah

Geurige kokosrijst
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 2 eetlepels olie of ghee of geklaarde boter
  • 6 dl kokosmelk blik á 4 dl
  • ½ stengel sereh citroenblad
  • 2 blaadjes salam
  • ½ theelepel nootmuskaat gemalen
  • ½ theelepel kruidnagel gemalen
  • 1 theelepel zout
  • peper versgemalen

Instructies

  • Verhit de olie en bak de rijst hierin al omscheppend ± 2 minuten tot alle rijstkorrels glanzen.
  • Voeg de kokosmelk, sereh, salam, nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper toe, breng aan de kook en laat ± 8 minuten zachtjes koken.
  • Dek de pan af en laat de rijst op heel laag vuur in ± 20 minuten gaar worden.
  • Haal de rijstkorrels van het vuur af met een vork los.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch