Nasi goreng en gebakken kerrie-ei met ham

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroentepakket
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel(s) Conimex Kerrie Djawa
  • 4 plakjes ham

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Laat de rijst zonder deksel koud worden en schep geregeld om.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg 50 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de afgekoelde rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.
  • Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de 4 eieren.
  • Bestrooi de eieren met wat kerriepoeder (en eventueel naar smaak nog wat zout en wat peper).
  • Leg op elk gebakken ei een plakje ham en warm deze kort mee.
  • Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken kerrie-ei met ham.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker knapperige Conimex Gebakken Uitjes, frisse Atjar Tjampoer en om het af te maken natuurlijk een pittige Sambal Oelek!

Variatietip:

Voeg eventueel 75 g hamblokjes of uitgebakken spekjes aan de rijst toe.
Voeg met de rijst een flinke scheut Ketjap Manis toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters