Nasi goreng en gebakken kerrie-ei met ham
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- Conimex Wok Olie
- 600 g nasigroentepakket
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
- 4 eieren
- 1 eetlepel(s) Conimex Kerrie Djawa
- 4 plakjes ham
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
- Laat de rijst zonder deksel koud worden en schep geregeld om.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
- Voeg 50 ml water en de boemboe toe.
- Goed mengen.
- Schep de afgekoelde rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
- Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.
- Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de 4 eieren.
- Bestrooi de eieren met wat kerriepoeder (en eventueel naar smaak nog wat zout en wat peper).
- Leg op elk gebakken ei een plakje ham en warm deze kort mee.
- Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken kerrie-ei met ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker knapperige Conimex Gebakken Uitjes, frisse Atjar Tjampoer en om het af te maken natuurlijk een pittige Sambal Oelek!Variatietip:
Voeg eventueel 75 g hamblokjes of uitgebakken spekjes aan de rijst toe.Voeg met de rijst een flinke scheut Ketjap Manis toe.